De Praktijk

De medewerkers van de Wijckerborgh vinden het belangrijk dat u zich als patiënt thuis voelt in de praktijk. De praktijk kenmerkt zich door de vriendelijke en open sfeer. Van welke leeftijd u ook bent en met welke klacht u ook komt: u wordt altijd serieus en met respect voor uw klacht behandeld.

Het team van de Wijckerborgh wil u "gewoon" goede zorg bieden. Er is een optimale samenwerking met de huisartsen in de regio. De Wijckerborgh kan u een uitgebreid en compleet "zorgpakket" aanbieden. Acupunctuur en fysiotherapie worden o.a. ingezet bij:   

  • revalidatie (orthopedisch en neurologisch)
  • pijnbestrijding
  • sport (coaching en revalidatie)
  • preventie en voorlichting

De Wijckerborgh is aangesloten bij de grootste landelijke beroepsverenigingen voor acupunctuur (NVA), fysiotherapie (KNGF) en manuele therapie (NVMT) . Hierdoor kunt u zeker zijn van een professionele behandeling die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De medewerkers van de Wijckerborgh zijn actief in diverse commissies en overlegorganen voor fysiotherapie en acupunctuur. Zo blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied en kunnen zij bijdragen aan de verdere professionalisering en verbetering van hun vak. In de Wijckerborgh vindt u een unieke synergie tussen oosterse en westerse geneeskunde. Acupunctuur en fysiotherapie hebben elkaar gevonden, gaan in harmonie samen en vullen elkaar uitstekend aan!  

Team Wijckerborgh

 
 
Jos_van_Hattum.jpg

Jos van Hattum

Fysiotherapie en acupunctuur

Jos van Hattum heeft zijn studie fysiotherapie in 1980 afgerond, daarna is hij acupunctuur gaan studeren aan het Anglo-Dutch College of Acupuncture.

In 1984 heeft hij zijn licentie behaald en is doorgegaan voor zijn bachelor-degree. In 1986 is hij cum laude geslaagd. Kort daarna heeft hij drie jaar als supervisor gefunctioneerd en twee jaar als docent op de opleiding.

Van 1991 tot medio 1996 is hij landelijk voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). In die jaren heeft hij zich vooral bezig gehouden met het tot stand komen van het beroepsprofiel van acupuncturist. In al die jaren bleef hij tevens werkzaam als fysiotherapeut en acupuncturist. In de jaren daarna is hij vijf jaar actief geweest in de Commissie Van Overleg (CVO) en Zilveren Kruis Achmea namens alle fysiotherapeuten van Midden Kennemerland. Omdat de praktijk voldoet aan de gestelde kwaliteitscriteria van Achmea heeft zij de kwaliteitsbonus behaald in 2008. In de jaren tot op heden zijn er op innovatieve wijze protocollen ontwikkeld voor Obesitas en Parkinson. Als fysiotherapeut houdt hij zich de laatste jaren bezig met de neurologische oefentherapie waarbij hij zich verbonden heeft aan het Parkinsonnet en is twee dagdelen per week werkzaam in Nieuw Akerendam, waar patiënten gebruik kunnen maken van o.a. zijn expertise op het gebied van valpreventie en conditieopbouw.

Jos is op maandag tot en met vrijdag aanwezig op de praktijk. Op dinsdag en vrijdag ochtend is hij werkzaam in Nieuw Akerendam. 

 
 
Tom_Wijnands.jpg

Tom Wijnands

Fysiotherapie en manuele therapie

Tom Wijnands studeerde in 2008 cum laude af als fysiotherapeut bij de opleiding “Amsterdam School of Health Professions (ASHP)”. Na diverse waarnemingen is hij in januari 2009 gaan werken bij Praktijk Wijckerborgh. In januari 2010 is hij gestart met de masteropleiding Manuele Therapie bij de Transfergroep in Rotterdam. Deze opleiding heeft hij medio 2012 afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met in het bijzonder de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is hij uitstekend in staat om de oorzaak van de klacht te beoordelen en te behandelen. Daarnaast is Tom sinds het seizoen 2009-2010 ook werkzaam als fysiotherapeut bij Overbos Heren en Dames 1.

Tom is op maandag tot en met vrijdag aanwezig op de praktijk. 

 
 
Moniek Vlaar.jpg

Moniek Vlaar

Fysiotherapie

Moniek Vlaar studeerde mei 2013 af als fysiotherapeut bij de opleiding “Amsterdam School of Health Professions (ASHP)”. Na een waarneming is zij eind juli 2013 gaan werken bij Praktijk Wijckerborgh. Ze heeft de ambitie om zich binnen niet al te lange tijd te gaan specialiseren. Haar voorkeur gaat hierbij uit richting bekkenfysiotherapie of psychosomatische fysiotherapie.

Moniek is op dinsdag, woensdag, donderdagavond, vrijdag en zaterdagochtend in de praktijk aanwezig.