Ook de fysiotherapeut kan geblesseerd raken!

by Tom Wijnands


Woensdagavond is Tom gevallen met de racefiets en heeft daarbij een breuk opgelopen in het kopje van zijn spaakbeen. Op dit moment zit hij thuis met z'n arm in het verband en in een sling.

Zijn agenda wordt overgenomen door de collega's in de praktijk, maar het is eventueel ook mogelijk dat u een (externe) waarnemer kan treffen. Wij proberen de overlast tot het minimum te beperken.

Wij danken u alvast voor uw begrip.


Werken aan een beter leven met de ziekte van Parkinson

by Tom Wijnands


In het kader van de opleiding HBO Sport en Bewegen (Leefstijl & Gezondheid) hebben Laurens van Driel en Duncan van Nunen een kijkje mogen nemen bij de behandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Tijdens de neurologische oefentherapie in groepsverband werden zij verrast door het plezier wat de deelnemers uitstraalde onder de uiterst betrokken begeleiders Jos van Hattum en Joyce van Rooijen, van praktijk Wijckerborgh.

Zij vonden het geweldig om te zien hoe de verschillende activiteiten ervoor zorgde dat de groepscohesie van de deelnemers toenam, terwijl er tegelijkertijd intensief werd gewerkt aan het verbeteren van de alledaagse activiteiten van het leven.


Stagiaire per 8 februari

by Tom Wijnands


Maandag 8 februari start Joyce van Rooijen haar stage bij Praktijk Wijckerborgh.

Joyce van Rooijen is een 3e-jaars fysiotherapiestudent aan de Hogeschool van Leiden. De laatste twee jaar van de opleiding bestaat uit vier semesters. Deze worden opgevuld met tweemaal stagelopen, een Praktijkgericht Onderzoek Fysiotherapie (POF) en een minor. Het vorige semester heeft zij succesvol haar POF afgerond met een 8,1. Tijdens dit onderzoek is er gekeken naar de fitheid van ouderen (65+) in Leiderdorp en of inzicht in deze fitheid kan leiden tot een gedragsverandering t.o.v. een preventief beweegprogramma.

Naast haar opleiding tot humaan fysiotherapeut heeft Joyce ook een grote liefde voor dieren. Na deze opleiding wil zij dan ook graag de post-HBO opleiding tot dierfysiotherapeut volgen aan het cursuscentrum dierverzorging te Barneveld.

Joyce komt stagelopen op maandag, dinsdagochtend, donderdag en vrijdagochtend.


Aanvullende verzekering fysiotherapie

by Tom Wijnands


Het is al weer tijd om uw zorgverzekering voor komend jaar te kiezen. Wilt u goed verzekerd zijn? Dan neemt u natuurlijk een aanvullende verzekering met voldoende dekking voor fysiotherapie. Maar let op: lang niet elke aanvullende polis biedt ook daadwerkelijk voldoende dekking. En ook de vrijheid om zelf uw fysiotherapeut te kiezen is lang niet altijd vanzelfsprekend. De fysiotherapeuten van Nederland hebben daarom onafhankelijke deskundigen gevraagd om de beste aanvullende verzekeringen te selecteren. Kijk voor hun aanbevelingen op www.defysiotherapeut.com. Dan weet u zeker dat u volgend jaar goed zit!

-Bron KNGFOpening Parkinson Café

by Tom Wijnands


Op vrijdag 30 januari is de eerste bijeenkomst van het Parkinson Café. Dit is een ontmoetingsplek voor en door mensen met de ziekte van Parkinson(ismen) en hun naasten! Jos van Hattum is namens Praktijk Wijckerborgh bij dit mooie project betrokken.

Thema van de eerste bijeenkomst: Parkinsonpatiënten en hun werk of hobby

 Sportblessure?

by Tom Wijnands


Het nieuwe sportseizoen is weer begonnen! Heb jij tijdens het sporten een blessure opgelopen? Maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Je kunt rekenen op een professionele beoordeling en behandeling van je blessure. Zo keer je weer zo snel mogelijk terug op het sportveld! 


Nieuw sponsorbord BLTC Westerhout

by Jos van Hattum


Wij zijn trots dat ons nieuwe sponsorbord geplaatst is op baan 1. Het park ziet er weer mooi en verzorgd uit.

Wij wensen de club en al haar leden een mooi en succesvol seizoen toe!

Transient

Sponsoring HSV Rooswijk

by Tom Wijnands


Met ingang van januari 2014 is Praktijk Wijckerborgh verbonden als sponsor aan HSV Rooswijk. Wij zullen onze bijdrage leveren aan het fit worden en blijven van de leden van de club. Wij kijken uit naar een lange en succesvolle samenwerking!

IMG_2325.jpg
IMG_2329.JPG

Dry Needling

by Jos van Hattum


Binnen de reguliere gezondheidszorg wordt de laatste jaren in toenemende mate de naaldtechniek Dry Needling toegepast. Dry Needling is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort.

Voor een Dry Needling behandeling bent u dus bij de acupuncturist op de juiste plaats:

  • Veel ervaring met het gebruik van naalden
  • Degelijke medische en acupunctuuropleiding
  • Behandelt het symptoom, maar ook onderliggende problematiek
  • Houdt rekening met uw fysieke conditie

Voor de uitleg van wat Dry Needling is gaat u naar de website van de NVA, klik hier.

Het standpunt van de NVA ten aanzien van Dry Needling en het domein acupunctuur kunt u hier lezen.

 


Geslaagde traktatie eerste lustrum van Praktijk Wijckerborgh op Nieuw Akerendam

by Tom Wijnands


De traktatie van Praktijk Wijckerborgh in  Nieuw Akerendam is goed ontvangen. Jos van Hattum werd verrast met een bloemetje en mooie woorden van de coördinator en bewoners!

Transient
Transient
Transient
Transient

Eerste lustrum Praktijk Wijckerborgh in Nieuw Akerendam

by Tom Wijnands


Dinsdag 24 september viert Praktijk Wijckerborgh het eerste lustrum van onze dependance in Nieuw Akerendam! Bewoners zijn van harte uitgenodigd voor een kopje koffie en iets lekkers.

Transient

TAGS:


Acupunctuur bij hartklachten

by Jos van Hattum


Wist u dat acupunctuur kan helpen bij hartklachten? Verkeerde leefstijl, te weinig beweging, voedingsproblematiek, stress, emoties etc zijn allemaal negatieve triggers! 

Acupunctuur kan helpen om triggers bij cardiologische patiënten op een goede manier aan te pakken en het autonome zenuwstelsel rustiger te maken. De regel is wel dat de patiënt eerst gezien wordt door de huisarts en/of cardioloog.

Neem voor meer informatie contact op met Jos van Hattum. 


Nieuwe collega!

by Tom Wijnands


Vanaf dinsdag 30 juli zal Moniek Vlaar werkzaam zijn bij ons in de praktijk.

Wij wensen haar veel succes en plezier toe!

Moniek Vlaar.jpg

Eerste publicatie van Barbara Snoeker

by Tom Wijnands


Wij zijn trots op Barbara dat haar eerste artikel over risicofactoren op het krijgen van meniscusletsel wordt gepubliceerd in het Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy!

Voor een (Engelse) samenvatting klikt u op de volgende link:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=snoeker